Volums muts

– 2020

Prestatgeria de ferro i volums de ciment. 120 x 30 x 200 cm

L’any 2008 vaig produir una sèrie de peces que posaven èmfasi en els llibres com a objectes escultòrics. Els espais negatius de diversos llibres oberts en diferents angles eren omplerts amb volums de ciment encaixats per geometritzar el seu espai interior i posar-los en valor com a continents. Aquesta sèrie ha estat represa i ampliada recentment per generar una nova presentació que reforça l’aspecte minimalista amb l’acumulació i desplegament de peces que formen un paisatge escultòric.

La majoria de llibres utilitzats són manuals tècnics, històries universals i naturals o atles geogràfics obsolets, junt amb algunes de les llibretes que es van fer servir en l’espectacle “Joan Brossa dels ventalls” – inici del projecte original-. El pes dels volums de ciment i la disposició interna dels grups impedeixen la consulta dels llibres. Aquesta obsolescència i impossibilitat d’ús pretén reflexionar sobre el futur del llibre com a vehicle de transmissió del coneixement en l’era digital i de l’hiperconsum.

Aquesta peça es completa amb una prestatgeria de ferro que conté rèpliques d’algunes de les peces de ciment sense els llibres, disposades a les lleixes i en formacions que recorden en alguns casos volums disposats a llibreries i en altres, agrupacions urbanes o formatgets estadístics.